Skip to main content
Murano glass

Håndverket bak Murano-glass

Kommer glasset fra et spesielt sted? Eller blir det fremstilt ved hjelp av særlige teknikker? Svaret er faktisk begge deler. Murano-glass kommer i mange forskjellige stiler og mønstre, men felles for dem alle, er at Muranoglass produseres av glassmestere i- og rundt Murano i Italia.

De italienske maestroene bruker tradisjonelle verktøy til å forme, polere og perfeksjonere glassene.

Det meste av verktøyet som benyttes ble utviklet i middelalderen, og glassblåsemetoden har vært uendret i hundrevis av år.
Denne spesielle metoden for glassfremstilling produserer unike fargerike kreasjoner med flotte mønstre og former. Disse kreasjonene blir kalt Murano-glass, og de er fremstilt av de såkalte mestrene, som på italiensk kalles «maestros».
Muranos spesielle metode å munnblåse glass på er mer enn tusen år gammel. I begynnelsen ble den brukt av lokale håndverkere til å lage antikke romerske glassvarer med, og siden har den blitt kontinuerlig utviklet og forbedret. Tynne lag av ekte gull eller sterling-sølv (også kjent som bladgull eller bladsølv) tilføyes ofte til glassblandingen sammen med andre mineraler, for å gi glasset klare, levende farger og et helt unikt design.
Det finnes absolutt også vakkert glass og krystall i andre deler av verden, men intet av glasset som fortsatt produseres har en så rik historie og en så høy kunstnerisk verdi som glassene fra Murano.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Hit enter to search or ESC to close